Torka tårarna med fotbollsresa

Ett mål till hade räckt. Ett sketet mål till. Men det blir sällan som man tänkt sig och Ronaldo sköt brutalt sönder förbundskaptenen Erik Hamréns dröm om en resa till Sydamerika. – När man förlorar, det gör ont, sade Hamrén till TV4.

Det är orden vi kunde läsa i varje tidning den där novemberkvällen då Portugal och Ronaldo tog VM i från oss. Sverige står utan, och trots att det har gått flera månader sen ödesmatchen är det fortfarande en tung vetskap. Varför och vad man kunde gjort bättre är någonting vi nu har år på oss att spekulera på, för att få chansen till VM igen om fyra år, men vad ska vi göra fram tills dess? Ska vi deppa? Vänta på bättre tider? Starta krig mot Portugal för att hämnas? Nä. Det håller ju inte. Det bästa man kan göra, för att inte bli bitter över det faktum att Sverige inte är med i årets fotbolls-vm? Var med själv.

Åk iväg på en fotbollsresa

Japp. Så enkelt är det, och vi kan ju garantera att du inte kommer att ångra dig. Hur menar in nu? Kanske du funderar. Jo, att du helt enkelt ska ta dig till fotbolls-VMi Brasilien och följa allt vad som händer, se så många matcher som möjligt och dansa loss på gatorna i allt  vad som heter fotbollsfest. Visst, Sverige är inte med och tävlar – men det är fortfarande en fest utan dess like och du kan helt klart vara med och följa kalaset utan att tänka på Sverige. Fotbollsresor är ju faktiskt alltid en fröjd att åka på, och om du går in på exempelvis Olka fotbollsresor så kommer du att hitta mängder av varianter som du kan åka iväg på. För kanske har du inte råd att ta dig till fotbolls-VM, utan istället får nöja dig med en resa till Manchester för att se United spela. Eller så vill du värma upp inför VM med en fotbollsresa till Barcelona? Eller kanske se Zlatan i Paris? Möjligheterna är oändliga, och den som stoppar dig är du och bara du.

Sluta sura över det faktum att Sverige fick lämna och börja istället se framåt. Det är en fantastisk sport, och vi ska vara glada över att kunna följa den även om vårat landslag inte håller måttet. Det kommer att bli fantastisk fotboll, med dribblingar  och allt vad som kommer med. Sen kan du ju också spela lite pengar på det lag du tror vinner, så kommer du ha lite att hoppas på nu när du ändå inte behöver hoppas på att Sverige tar hem guldet.

Det har nu gått lite mer än en månad sedan lottning till fotbolls-vm var, och man kan ju helt klart säga att det finns en grupp som är något mer intressant än övriga. Det handlar om gruppen med Englad, Uruguy, Italien och Costa Rica. Spännande är det i alla fall, och man får ju hoppas att man kan se så många matcher som möjligt!

Endast tre gånger har Sverige lyckats komma på prispallen i fotbolls-VM:

  • 1950
  • 1958
  • 1994