Sveriges bäste spelare

Med 50 mål i landslaget har Zlatan Ibrahimovic blivit den bästa målskytten genom tiderna i Sverige. Han har under många år varit hela Sveriges favoritperson att både älska och hata.

6165983-zlatan-ibrahimovic-of-fc-paris-saint-germain

Vi har tidigare skrivit ett inlägg om en 20 månader gammal bebis som redan nu har fått kontrakt med en fotbollsklubb. Zlatan Ibrahimovic började sin fotbollskarriär lite senare än så men han har ändå hunnit med en massa sen dess. När han var fem år fick han sina första fotbollsskor och 1988, vid sju års ålder, började han spela i Malmö BI. 1994 blev han värvad till Malmö FF och han avbröt sedan sina studier på gymnasiet för att satsa på sin fotbollskarriär.

2001 blev Zlatan Ibrahimovic proffs sedan han blivit värvad till det holländska laget Ajax. Laget betalade hela 82,5 miljoner kronor för Zlatan och det är den högsta summan pengar för en allsvensk spelare genom tiderna. Efter Ajax gick han till italienska Juventus och sedan till Inter. 2009 gick Zlatan till FC Barcelona, för att sedan bli utlånad till AC Milan. Ibrahimovic blev kvar i klubben till 2012. Nu spelar han i den franska klubben Paris Saint-Germain. Den första säsongen gick bra för Zlatan och klubben vann franska ligan för första gången sedan 1994. Zlatan blev även den första spelaren på drygt 20 år som gjort 30 mål på en säsong i Frankrike.

Zlatan Ibrahimovic har vunnit Guldbollen åtta gånger. Han fick även pris för årets mål i år på Fifa-galan.

”Men tidigare under kvällen vann han utmärkelsen för årets snyggaste mål, Puskas Award, för sitt cykelsparksmål i landslagsdressen mot England i november 2012.” Läs mer.