Svenskarna i VM

Även om svenska landslaget blev utslagna lite snöpligt redan i kvalet och därför inte medverkar i VM så har Sverige två andra representanter i VM. Sven-Göran Eriksson som ska leda Elfenbenskusten landslag i grupp G och Lars Lagerbäck som leder Nigerias landslag i grupp B.

Man kan inte räkna bort något av lagen och att ett av lagen kan ta sig till en åttondelsfinal är inte uteslutet.

Svennis leder Elfenbenskustens landslag. Ett av Afrikas bästa fotbollslag. De har hamnat i grupp G och kommer där få slåss med lag som Brasilien, Portugal och Nordkorea. Många anser att Portugal och Elfenbenskustens är två jämbördiga lag och att Elfenbenskustens inte skulle kunna gå segrande ur den matchen är inte uteslutet. Nordkorea är ett lag som Elfenbenskustens ska kunna slå. Däremot kommer Elfenbenskustens aldrig att kunna rå  på favoriten Brasilien. Brasilien har ett starkt och tryggt kämparlag som kommer att ha ett bolltempo som Elfenbenskustens inte kommer att kunna stå emot. Men en andraplacering i gruppen är inte omöjligt och med det en åttondelsfinal för Elfenbenskustens.

Elfenbenskustens har många bra spelare i laget, dessutom kommer Yaya Toure från Barcelona och Kolo Toure från Manchester Citys att ansluta sig till truppen vilket är välkomna förstärkningar.

För Lars Lagerbäcks Nigeria ser det kanske lite dystrare ut för. Även om man går in i VM med målet att nå en semifinal så har man problem att få laget att hålla tätt bakåt. Man behöver försöka lösa problemen som Nigerias landslag har med sin defensiv. Backarna har svårt att stoppa upp motståndarnas anfallare och man släpper in alldels för enkla mål. Problemet sägs finnas i spelarnas koncentration

Lagerbäck anser att gruppens motståndare inte ska var omöjliga att besegra, Grekland har ett ganska svagt lag däremot är Sydkorea pigga och har ett mycket bra lag i år. Vinst över Grekland och Sydkorea ger Nigeria en åttondelsfinal.