När får vi se fotbollsspelare i Onepiece?

Onepiece är ett norskt plagg som gjort succé bland framför allt tonåringar, men man ser det även på en del 20-åringar, och på deras barn. Ingen över 30 sätter dock på sig plagget frivilligt, och i modevärlden har det inte särskilt hög status över huvud taget.

Men det kommer nog inte att dröja särskilt länge innan vi får se ett flertal idrottsmän iklädda Onepiece. Det är nämligen en ganska naturlig utveckling av munktröjan med blixtlås. Den togs fram för att användas av idrottsmän som värmde upp före matcher, exempelvis fotbollsspelare som skulle spela en match en regnig höstdag.

De här situationerna förekommer ju än idag. Eftersom en Onepiece är i ett stycke, precis som namnet säger, går det lätt att ta av den, bara att zippa upp blixtlåset och kliva ur. Det gör att det är ett idealiskt uppvärmingsplagg för alla någorlunda ”lättklädda” sporter som utövas utomhus: cykling, fotboll och kanske rent av skidåkning, om det är riktigt kallt vinterväder.

Sedan är kanske inte ett bomullstyg av sweatshirtkvalitet det bästa för regniga dagar, men det är nog bara en tidsfråga innan det dyker upp Onepieces i andra material också. Kanske rent av en i gore-tex, med fleecefoder.