Finalen 2010

VM i Sydafrika kommer vara sommarens stora höjdpunkt och det kommer att bli en stor underhållning när världens bästa landslag ska slåss om titeln världsmästare år 2010.

Det finns många bra lag som kommer att vara med i slutstriderna om den åtråvärda finalen som kommer att avgöras på den toppmoderna arenan Soccer City i Johannesburg, som rymmer hela 88 000 åskådare.

Samtliga 64 matcher i VM kommer att sändas på tv vilket innebär att man både kan följa matcherna direkt, ända fram till finalen, samtidigt som man med spänning kan se hur oddsen slår in.

De länder som är favoriter för att vinna mästerskapen är Spanien, Brasilien, Argentina, England och Tyskland. Samtliga länder har fått låga odds och på vissa håll är Brasilien storfavoriter.

När man ser på utvärderingarna av de deltagande lagen ser det ut som att favoriterna kommer att få  en ganska enkel väg fram till kvartsfinalerna. Där finns ett flertal bra lag som kan skaka om bland favoriterna, bland annat har Holland haft ett bra spel genom kvalmatcherna och om de håller fram till semifinalen skulle de kunna ta sig hela vägen fram till finalen, mot mycket bra odds.

En generell händelseutveckling skulle mycket väl kunna vara att Spanien, Brasilien, Tyskland och Italien skulle vara de lag som kommer att träffas i semifinalerna, och då  är det bra odds på både Tyskland och Italien. En skräll skulle vara om Italien skulle lyckas ta sig vidare i en semifinal och möta Spanien i en final, Oddsen för att Spanien och Italien möts är höga. Om Brasilien slutar som grupptvåa finns en risk att Spanien och Brasilien kan mötas redan i en åttondelsfinal och då är någon av storfavoriterna utslagen långt innan semifinalerna. Oddsen på att både Spanien och Brasilien tar sig till semifinal är dock mycket låga och att förutspå  en final mellan Spanien och Brasilien är nog favorittippat.